ornamental-cherries-542955_1920

19 juli 2016

5 weetjes over de kers

Het Kersenboekje staat vol met leuke weetjes over de kers. Hieronder 5 weetjes uit het Kersenboekje op een rij.

1.

Waar worden de meeste kersen geteeld?
Naast zoete kersen worden ook zure kersen geteeld, voor de verwerkende industrie. Het grootste deel (ruim 80 procent) hiervan komt uit Limburg.

2.

Hoeveel kersen worden er gegeten in Nederland?
Gemiddeld eten we in Nederland een pond kersen per persoon.

3.

Waar wordt de smaak van de kers door bepaald?
De smaak van kersen wordt voor een groot deel bepaald door de bodemsamenstelling waarin de boom staat. Het Hollandse klimaat is over het algemeen goed voor de kersen.

4.

Waar let ik op bij het kopen van kersen?
Koop glanzende en stevige vruchten met een mooie kleur. De steel moet frisgroen zijn. Alleen dat zijn de lekkerste kersen.

5.

Hoe lang blijven kersen goed?
Je kunt kersen 1 tot 2 dagen bewaren op een koele plek; in de koelkast een paar dagen langer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *